Unibet TV: Den kommende sæson i den spanske La Liga

REKLAME | MINDST 18 ÅR | REGLER OG VILKÅR GÆLDER | SPIL ANSVARLIGT | SELVUDELUKKELSE VIA ROFUS | KONTAKT SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE PÅ STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25
BEMÆRK: ALLE TILBUD OG NYHEDER ER KUN GÆLDENDE PÅ DAGEN FOR OPSLAGET, MEDMINDRE ANDET SPECIFIKT ER NÆVNT.

Kom med indenfor i Unibet TV-studiet, hvor vært Anders Sigdal og de to gæster, Brian Laudrup og Per Marxen, analyserer La Liga helt ned i detaljen.

La Liga analyse i Unibet TV

Finanskrise? Hvad for en krise? De spanske storklubber i toppen af La Liga handler som en trofækone, der ubekymret svinger kreditkortet i Illum.

Nye kunder får 50 kr. gratis uden krav om indbetaling på Unibet!

Det er naturligvis Real Madrid og FC Barcelona, der går forrest i dette sommertransfervindue, som i den grad er rødglødende. Her i begyndelsen af august har man smidt over 3,1 milliarder kroner efter nye spillere, hvilket er 260 millioner mere end sidste sommer, hvor Gareth Bale og Neymar var de store handler.

Det er kun Premier League, der handler voldsommere (pt. 4,8 milliarder kroner), men her er det fordelt over mange flere klubber.

Mestrene fra Atletica Madrid

Mestrene fra Atletico Madrid har også vist sig meget aktive, ligesom Valencia er begyndt at bruge penge. Med Peter Lim – finansmand fra Singapore – i ryggen er klubben, der ellers har været i en kronisk økonomisk krise i de sidste 15 år, begyndt at røre på sig.

Nye kunder får 50 kr. gratis uden krav om indbetaling på Unibet!

Storklubberne Real Madrid og Barcelona

Real Madrid har købt James Rodriguez (600 millioner), Toni Kroos (225 millioner) og Keylor Navas (75 millioner), og rygterne om, at man forsøger at hente Radamel Falcao til klubben, inden vinduet lukker, er vedholdende. Klubben har allerede nu – med mindre Angel di Maria og et par andre bliver solgt inden transfervinduet lukker den 31. august – et nærmest dekadent star-ensemble, hvor alle pladser er garderet med mindst én verdensstjerne.

Real Madrid blev, da business-magasinet Forbes i juli vurderede de 50 mest værdifulde sportsklubber i verden – kåret som nummer ét til en værdi af 18,7 milliarder.

FC Barcelona kom ind på andenpladsen (17,6 milliarder), Manchester United er nr. tre (15,4), Bayern München nummer syv (10,1) og Arsenal nummer 16 (7,15)

Nye kunder får 50 kr. gratis uden krav om indbetaling på Unibet!

Klubben har nået semifinalen af Champions League fire år i træk og er den klub, der har den største omsætning i verden (anslået til 3,7 milliarder i sæsonen 2012/13) Deres aftale med Adidas er 225 millioner værd om året, og Emirates’ trøjesponsorat løber op i 214 millioner pr. år.

Barcelona har handlet: Luis Suarez (600 millioner), Ivan Rakitic (135 millioner), Marc-Andre ter Stegen (90 millioner), Jérémy Mathieu (150 millioner), Thomas Vermaelen (142 millioner) og Claudio Bravo (90 millioner) har alle fået ny adresse i Barcelona. Samlet pris: 1,2 milliarder. Ganske vist har man så solgt Cesc Fabregas til Chelsea og Alexis Sanchez til Arsenal for i alt 530 millioner, men det efterlader stadig Barca med 615 millioner i røde tal.

Klubben blev i øvrigt ramt af en mindre skandale, da klubpræsident Sandro Rosell i januar måtte træde tilbage, efter at det kom frem, at købet af Neymar havde været væsentligt dyrere end de 425 millioner, som handlen oprindelig lød på.

Den faktiske pris var 646 millioner, hvilket fik den engelske journalist Sid Lowe til at skrive i The Guardian, at dette havde kastet smuds på en klub, der ellers havde levet højt på sit Mes que un club-image i mange år.

Uanset hvor imponerende en købekraft, de spanske topklubber ligger for dagen, er det stadig med en skygge af tvivl om den økonomiske legitimitet. Mindre klubber, der f.eks. ikke har levet op til reglerne om Financial Fair Play, er allerede blevet straffet hårdt, mens det straks viser sig sværere at sanktionere for alvor, når det gælder de to sværvægtere i Madrid og Barcelona. Flot ser det ud, når en stor stjerne kan præsenteres på Bernabeu eller Camp Nou. Men det kan give en bitter smag i munden, hvis det bliver bevist, at det var en handel, der ikke gik ærligt til.

Nye kunder får 50 kr. gratis uden krav om indbetaling på Unibet!

De 10 største indkøb i La Liga

Her er de 10 største indkøb indtil videre:

Nr. 10: André Gomes fra Benfica til Valencia for 112 millioner kroner.

Nr. 9: Jan Oblak fra Benfica til Atletico Madrid for 120 millioner kroner.

Nr. 8: Ivan Rakitic fra Sevilla til FC Barcelona for 135 millioner kroner.

Nr. 7: Thomas Vermaelen fra Arsenal til FC Barcelona for 142 millioner kroner.

Nr. 6: Jérémy Mathieu fra Valencia til FC Barcelona for 150 millioner kroner.

Nr. 5: Mario Mandzukic fra FC Bayern München til Atletico Madrid for 165 millioner kroner.

Nr. 4: Antoine Griezmann fra Real Sociedad til Atletico Madrid for 225 millioner kroner.

Nr. 3: Toni Kroos fra FC Bayern München til Real Madrid for 225 millioner kroner.

Nr. 2: James Rodriguez fra AS Monaco til Real Madrid for 600 millioner kroner.

Nr. 1: Luis Suarez fra Liverpool FC til FC Barcelona for 607 millioner kroner.

REKLAME | MINDST 18 ÅR | REGLER OG VILKÅR GÆLDER | SPIL ANSVARLIGT | SELVUDELUKKELSE VIA ROFUS | KONTAKT SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE PÅ STOPSPILLET.DK OG 70 22 28 25 BEMÆRK: ALLE TILBUD OG NYHEDER ER KUN GÆLDENDE PÅ DAGEN FOR OPSLAGET, MEDMINDRE ANDET SPECIFIKT ER NÆVNT.